lördag, maj 05, 2012

torsdag, maj 03, 2012

Borgarpinata

Vänsterpartiet i Ronneby anklagede mig i förra veckan för att vara oförskämd som kallade socialdemokraternas bruk av barnfattigdomsbegreppet för en fluga.
Vänsterpartiet i Malmö däremot bjuder barnen på möjligheten att slå sönder en borgarpinata föreställande Annie Lööf. När pinata gick sönder trillade det ut smågodis och pengar som symbol för jobbskatteavdraget. Mycket osmakligt och visar på ett omdöme som är så dåligt att det är skrämmande. Inte nog med att man nu gjort detta, man vägrar dessutom från vänsterpartiet i Malmö att ta avstånd från detta eller be om ursäkt. Det parti som Stefan Löfven (s) och Magdalena Andersson (s) ska samarbete med i en eventuell röd regering använder alltså sitt politiska engagemang för att bygga borgarpinatas. Vi i Centerpartiet använder istället vårt engagemang för att prata om de utmaningar vi står inför och presentera förslag till lösning på dessa problem. Vänsterpartiet däremot borde skämmas ögonen ur sig.

onsdag, maj 02, 2012

Vänsterpartiet och Sosseflugor?

Förra veckan fick jag en twitterkommentar publicerad i sydöstran under rubriken "dagens twitter". Det är ett trevligt initiativ av tidningen och varje dag kan man läsa kommentarer från olika twittare i och utom länet. Kommenaren jag fick publicerad handlade om barnfattigdom. Som en del kanske vet handlar twitter om att man på 140 tecken ska komprimera ett "budskap" samtidigt som man ska kategorisera "hash-tagga" inlägget. Det vill säga att särskilt långa utlägga kan man inte ha. Men som sagt mitt inlägg handlade om barnfattigdom. Jag skrev att det var intressant att sossarna slutade prata barnfattigdom när de bytte partiledare och jag kategoriserade inlägget som ordsomärpåmodet och sosseflugor. Det sistnämnda gav eko in på insändarsidorna och vidare in i fullmäktige. En lokal vänsterpartist skrev på insändarplats att hon blev skrämd av mitt sätt att uttrycka mig och passade även på att i sann vänsterpartistisk anda ge mig en släng av vänstersleven. Plötsligt hade jag enligt vänsterpartisten kallat de fattiga barnen sosseflugor.

I kommunfullmäktige valde vänsterpartiets gruppledare Peter Bowin sedan att ge sig på mig i debatten, min frånvaro från forumet till trots. Som officiell representant för Centerpartiet har jag inget emot att mina politiska motståndare attackerar mig i fullmäktige och nog drog jag lite på smilbanden när jag såg Bowin "in action". Peter sade att jag var mycket oförskämd som kallade barnfattigdomen för sossefluga. Det får stå för Peter.

Vad är då en fluga. Jo det är en trend som snabbt ökar i popularitet och lika snabbt går över. När Håkan Juholt valdes till partiledare pratades det om barnfattigdom i var och varannan mening. Det var naturligtvis välkommen, då det är en mycket viktigt fråga. Centerpartiet har exempelvis föreslagit ett dubblerat barnbidrag för ensamstående föräldrar för att förbättra situationen för barn till fattiga föräldrar.
När Juholt försvann och Löfven istället gjorde sitt intåg försvann debatten om barnfattigdom helt och hållet och man får leta bra länge för att hitta ledande socialdemokrater som pratar barnfattigdom. Det är med andra ord i socialdemokraterna en övergående trend, en fluga om man så vill. Peter Bowin borde istället vända sin ilska mot socialdemokraterna som ser barnfattigdomsbegreppet som en fluga. Därav sossefluga. För Centerpartister däremot kommer barnfattigdomen att vara en fråga framöver.