onsdag, juni 30, 2010

Därför ska SD vara med i slutdebatten

Svt har beslutat att Sverigedemokraterna inte ska få delta i slutdebatten inför valet. Helt fel tycker jag. Enligt svt finns det inget som tyder på att sd tar plats i riksdagen och framförallt inte sitter i riksdagen idag och därför inte ska få plats i slutdebatten. Gällande sista punkten så är det helt rätt att sd inte sitter i riksdagen men det gjorde knappast mp 1988 eller 1994, inte heller nyd 1991 eller kds 1991. Men det kan knappast vara det som är poängen. Slutdebatten är till för att väljarna ska få en sammanfattning och en gedigen grund för att fatta ett beslut om vad våra partier vill göra för framtiden, inte en utvärdering av de fyra gångna åren.

Den första punkten är jag ännu mer tveksam till. Opinionsmätningarna visar att sd ligger strax över riksdagsspärren och i svts inex strax under 5 %. Det visar att det finns en reell risk(eller chans för sd) att sd sitter i riksdagen efter valet. Då är det inte mer än rätt att väljarna också får ta del av vad detta partiet tycker och hur de argumenterar. Om partiet kommer in i riksdagen utan att ha varit med i slutdebatten har vi inte fått samma möjligheter att granska deras argument och framförallt inte bemöta dem.

Jag tror att riksdagspartiernas partiledare skulle sköta en debatt gentemot Åkesson på ett mycket bra sätt och på så vis bemöta Sverigedemokratenas argument. Så låt SD medverka i partiledardebatten och våga stå upp för argumenten mot SD

onsdag, juni 23, 2010

Budgetfascism och försäkringskassan

den brittiska budgeten som presenterades av George Osborne i går är en direkt effekt av den kollapsade keynsianismen. Liksom i grekland har socialistiska länder fullkomligt pumpat ut pengar i olika stimulanser i hopp om att gjulen ska börja snurra. Den tid vi nyss gått igenom visat att denna socialistiska teori inte fungerar alls i praktiken. Skuldbördan har ständigt ökat samtidigt som friheten för den enskilda människan beskärts kraftigt.

Den nya koalitionen mellan liberaldemokraterna och Tories presenterar en mycket ansvarsfull budget som är den enda rimliga vägen ur krisen för landet. På fem ska landets budget vara i balans och skulden kan börja minska. Vi snackar inga småbelopp utan Storbritannien är nära kollaps. Europas samtliga socialistiska politiker bär en enormt tung skuldbörda i form av kapsejsade ekonomier som nu andra regeringar får reda upp. Budgetsaneringen kommer inte att bli lätt och kommer att svida hårt i britternas privatekonomi, men när väl denna är färdig borde man lägga socialismen åt sidan för gott och övergå till en libertariansk samhällsmodell.

Det är nämligen socialismens budgetfascism som skapat de problem vi har och ger staten en enorm makt över våra liv. Alla problem människor har haft med exempelvis försäkringskassan de senaste åren är budgetsocialismens ansvar. Många är berättelserna om hur människor mötts av besked i brevlådan om att olika typer av socialförsäkringar inte längre är aktuella för vederbörande. Privata lösningar däremot arbetar enbart och fullt ut för konsumenternas bästa och kan inte överleva utan ett serviceinriktat arbetssätt. Därför bör vi inom kort titta på hur vi kan gå över till ett socialförsäkringssystem som inte bygger på staten och inte finansieras av staten utan av oss själva. Det skulle öppna för ett humanare försäkringssystem som dessutom slår oss fria från budgetfascismens försäkringskassor. Redan nästa mandatperiod bör Sverige titta på hur vi kan gå vidare med detta medan andra länder såsom Storbritannien och Grekland får vänta några år. Jag är dock helt övertygad om att framtiden är libertariansk.

söndag, juni 20, 2010

Krav på sommarjobb vid upphandlingar

Socialdemokraten Ola Robertsson, kandidat till kommunfullmäktige i Ronneby kräver att ett nytt krav ska läggas in i kommunala upphandlingar, nämligen: Ronneby kommun ska inte handla varor eller tjänster av företag utan att de kan garantera att de kan erbjuda sommarjobb till ungdomar. Ett mycket typiskt sosseföreslag och inget nytt egentligen, men det bör ändå tas upp av den enkla anledningen att det är att förslag som saknar verklighetsförankring och gynnar storföretagen och utesluter småföretagen ur upphandlingsprocesserna. Hur tror Ola att ett litet nyss uppstartat familjeföretag skulle kunna garantera att de kan erbjuda sommarjobb? Ett moget företag med stor personalstyrka och stora uppbyggda likviditeter borde krossa småföretagen i en upphandlingsprocess. Ola menar naturligtvis väl i sin tanke men när det ska kokas ned till ett konkret förslag blir det bara fel och det rejält. Men det är mycket bra att sossarna återigen tar ställning för storföretagen och vänder småföretagen ryggen, då vet vi ju det.

söndag, juni 13, 2010

Mätningar hit och dit

I Scbs mätning leder de rödgröna med 6 procentenheter medan dagens sifo-mätning snarare visar samma tendens som de andra mätningarna den senaste tiden, att alliansen leder. Förvirringen är alltså total, på pappret alltså. I verkligheten bortom Mats Knutssons snabba analys att de rödgröna slår alliansen rakt i solarplexus skymtar en helt annan bild. Scbs mätning är till allra största delen gjord före det att de rödgröna gav alla väljare skrämselhicka med höjda skatter, dyrare bensin och en bortgång från arbetslinjen. Om man rensar siffrorna med detta och koncentrerar sitt intresse till mätningens senare del samt de mätningar som kommer efter de rödgrönas s.k skuggbudget leder alliansen alltså. Bilden är väldigt tydlig, de rödgrönas skuggbudget har inte fallit i god jord utan förkastas av väljarna och det är en mycket tydlig trend. Jag är fullkomligt övertygad om att alliansen står som segrare den 19 September, men ingenting är avgjord förrän vi har röstat på valdagen och väldigt mycket kan hända. Nu ska vi gå ut och kämpa ända in i kaklet. Nu tar vi dem.