onsdag, maj 26, 2010

Idioti från den rödgröna röran.

Vänsterpartierna kommer om de vinner valet kräva att USA drar tillbaka all sin militära närvaro i världen utanför USAs gränser. Förutom att Sverige fullkomligt skänner ut sig med dylika vänsterexperiment är det direkt farligt för världsfreden. Vad händer om USA snabbt drar sig ur alla oroshärdar. Oroshärdar där den framtida stabiliteten bygger på USAs närvaro. Vi kommer att få se massmord, uppblossande strider och krigshärdar kort efter tillbakadragandet. Det är med andra ord helt avgörande att Ohly, Wetterstrand och Sahlin inte får komma fram till maktens grytor. Helt avgörande.

söndag, maj 23, 2010

Reinfeldt och Sahlin

Att Reinfeldt är otroligt populär som statsminister är ju inte direkt någon nyhet. Att Mona Sahlin är omåttligt impopulär är inte heller någon nyhet. Idag har vi fått siffror som visar att Reinfeldt inte bara är populär bland svenska folket i stort utan även bland sosseväljare. Detta måste vara oänldligt smärtsamt för Mona Sahlin som trodde att valet i höst blir en promenadseger för de rödgröna. Så blir det ju troligtvis inte. Förklaringen har antagligen inte främst med Monas klavertramt att göra utan hennes politiska gärningar. Är det någon som kan komma på något som Mona någonsin har tillfört svensk politik? Är det någon fråga som Mona har drivit från idé till verklighet? Jag kan ärligt talat inte komma på en enda fråga som kännetecknar Mona Sahlins politiska liv. Detta är troligtvis förklaringen bakom Sahlins impopularitet. Sossarna kan skatta sig lyckliga om de på valdagen har mer än 30 % av rösterna.

torsdag, maj 20, 2010

Miljöpartiet de arbetsskygga

Förra helgen hade miljöpartiet kongress. Resultatet blev att bilden av ett litet flummigt parti på vänsterkanten bet sig fast. Politiker ska tydligen fram med pekpinnarna och lagstifta om 35-timmarsvecka. Detta i ett läge där tillochmed Mona Sahlin erkänner att varje arbetad timme behövs. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att i en tid av djup finanskris och oroligheter i världen är det inte färre arbetade timmar som behövs utan tvärtom behöver fler människor komma till sin rätt på arbetsmarknaden. Jag vågar knappt tänka på konsekvenserna av miljöpartiets ekonomiska politik. Om dagens opinionsläge står sig blir det nog svårt för sossarna att stå emot ett sådant krav från miljöpartisterna. Vi som vill ha en ansvarsfull ekonomisk politik gör klokast i att rösta på alliansen.

torsdag, maj 13, 2010

Två alternativ

Nu har de tre vänsterpartierna presenterat sin skuggbudget. Den var inte direkt något att hänga julgranen om man säger så. Nu vet vi svart på vitt vad en vänsterregering kommer att göra. Höjda skatter för 3 miljoner svenska öntagare, höjd bensinskatt, återgång till bidragslinjen och ökade marginaleffekter. Det är helt enkelt inte sånt som väljarna vill ha. En höjd bensinskatt kommer att slå oerhört hårt mot alla som använder bilen utanför arbetet. Nu ska vi komma ihåg att den föreslagna bensinskattehöjningen bara är början på vänsterpartiernas skattehöjningar. Lars Ohly har själv erkänt att det kan finnas behov av att höja skatten ännu mer längre fram i mandatperioden. Det är också det som är vänsterpartisternas våta dröm; att skatta oss sönder och samman. Ren och skär vänsterideologi, svårare än så är det inte. Miljöpartiet å sin sida har ju sagt sig vilja höja bensinskatten med 2 kronor. Miljöpartisterna ser säkerligen gärna att man går längre redan under mandatperioden.

För mig är det faktiskt helt obegripligt hur man kan föreslå höjd skatt i ett läge där statens ekonomi är otroligt välskött. Det finns liksom inte behov av det.
Nu har vi alltså ett läge där regeringen och alliansen har presenterat sina respektive budgetar. Det finns alltså två alternativ som står emot varandra. Ett tydligt alternativ i alliansen som garanterar att arbetslinjen bibehålls och utvecklas och ett vänsteralternativ som inte kan enas om många av de viktiga frågorna och där de kan enas blir det höjd skatt och mer bidrag.
Den som inte vill ha en skattehöjning på tusenlappar gör klokast i att rösta på alliansen.

söndag, maj 02, 2010

Utgiftskaruseller och politikermutor

Det finns en fråga som med största sannolikhet inte kommer att diskuteras, stötas och blötas i valrörelsen. En fråga som egentligen är betydligt viktigare än andra frågor. Ämnet jag syftar på är hur vi ska komma bort från ett samhälle med kollektiva mutor och utgiftskapplöpning. I valrörelsen kommer politiker från bäge sidor men framförallt från vänstersidan att spela ett högt spel med dina och mina pengar som insats. För att vinna valet vill man gå alla skrikande lobby- och intressegrupper till mötes.Genom att lova miljarder till pensionärerna hoppas man kamma hem majoriteten av pensionärernas röster och genom att lova specialinriktade satsningar mot ensamstående mammor ska denna grupp rösta på det röda laget. Men är det verkligen så här vi vill ha det. Ska politikerna verkligen få muta till sig våra röster med våra egna pengar. Jag vill inte ha det så.

Problemet är mycket svårt att komma tillrätta med. utgiftskapplöpningen är som en drog, man dras längre och längre ned i missbruket. Har man lovar en grupp en särbehandling eller extra pengar kan man omöjligt dra tillbaka detta utan högljudda protester. I nästa valrörelse kommer alla röster mot detta att mötas med största möjliga kraft. istället tvingas politikerna lova ännu mer till ännu fler grupper och så håller det på. Det är därför en grupp politiker från samtliga partier i Sveriges kommuner och landsting anser att vi måste höja skatten med minst 13 kronor per intjänad hundralapp inom 20 år. Det kommer naturligtvis inte att stanna där. Skattetrycket har succesivt höjts från låga nivåer till svindlande höjder på antal år och kommer självklart att fortsätta på det spåret. Jag tror det var luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker som yttrade något i stil med " Vi vet vad som måste höras men vi vet inte hur vi då ska bli omvalda". Det ligger extremt mycket i detta.
För min del är det helt klart att det måste vara slut med detta nu. Hur ser du på det hela?

lördag, maj 01, 2010

Dyra vanor?

Det är helt otroligt. Sossarna och de andra två vänsterpartierna lovar och lovar och lovar. Det finns ingen hejd på hur mycket pengar som ska ut till folket. Miljarder till pensionärer, miljarder till ensamstående mammor, miljarder till klimatet, miljarder till kommunerna med mera med mera. Hur de ska finansiera detta är det ingen som vet. Skattehöjningarna kommer ju enligt vänstern bara att drabba ett ytterst litet fåtal. Hur vänsterpartierna då ska få in hundratals miljarder till sina löften är det ingen som vet.

De är ungefär som att utlova en fest till alla vänner och släktningar.På festen kommer det att serveras oxfile med tryffel, rysk kaviar och äkta champagne. Festlokal är dagen till ära det inhyrda drottningholms slott, alla vänner bjuds naturligtvis skjuts med valfri helikopter. Festen kommer att bjuda på en tävling med en miljon i potten. Frågan är bara hur Karl ska betala detta, han har ju aldrig haft någa pengar direkt. Strunt samma, vi åker till festen så får vi se. Festdagen kommer, vi har tackar ja till inbjudan och när helikoptern ska komma visar det sig att helikopter fanns det ju inte pengar till, drottningholm var lite i dyraste laget och maten blev det ingenting med. Men Karl behöver inte oroa sig för det; alla hade ju tackat ja till festen och för en stund fick Karl vara den mest populära i bekantskapskretsen.
Skillnaden mellan detta och de rödgrönas löften är nog att det blir tobleronekortet som åker fram. Det blir du och jag och våra barn som får betala detta. Tragiskt är ordet.