söndag, november 29, 2009

Rörelsen bara växer och växer

Så mina vänner. Det blir allt mer tydligt att min kampanj ligger helt rätt i tider. Frihet, rätten till personlig integritet och miljöfrågorna är extremt angelägna. Min Riksdagskampanj handlar självklart om att jag vill ta en plats i Riksdagen för att kunna driva de frågorna jag brinner för i vardagen. Men det handlar om så mycket mer än det. I samband med FRA-omröstningen fick vi se vad dagens folkrörelse är för något. Svenska folket och i synnerhet de unga visade tydligt att vi inte accepterar att vår personliga intregritet och grundlagsskyddade rättigheter kränks av staten. Jag vill verkligen uppmana er att gå med i denna folkrörelse som kommer att kanaliseras genom min riksdagskampanj. Jag tror och är övertygad om att vi verkligen kan få något uträttat. Även om jag kandiderar och verkar i Malmö går det alldeles utmärkt att ansluta sig till min kampanj ändå även om det inte kommer att gå att rösta på mig utanför Malmö. Via facebook kan du visa ditt stöd för mig. Jag är övertygad om att vi kan nå 100 supportar innan årsskiftet. Det borde ge en ordentlig grund för det mycket hårda arbete som väntar nästa år. Om du inte i Malmö kan jag passa på att rekommendera några andra kandidater med likartade kampanjer på gång. Jag vill särskilt framhäva Magnus Andersson, Hanna Wagenius, Oscar Fredriksson och Erik Hultin.

lördag, november 28, 2009

Om statligt ingripande i bilindustrin

Nu kommer återigen kraven att staten skall ge sig in och stötta Sveriges fordonsindustri. Inte minst Lars Ohly står bakom dessa krav. Enligt Ohly måste Sverige se till att en av Sveriges starkaste märken inte går under. Huruvida ett bolag som i åratal visar att de inte kan frambringa vinst överhuvud taget kan anses vara en stark symbol för Sverige kan ju kanske Ohly förklara. Om vi hade valt Ohly och även Sahlins väg och slängt in miljarder efter miljarder i detta stora svarta hål hade skattebetalarna i det här läget varit mycket fattigare. Här får vi nog lyfta ett varningens finger. De här figurerna söker väljarnas förtroende att ta över regeringsmakten i Sverige och det tror jag att de flesta inser att det vore förödande. Om Sveriges näringsminister om ett år hämtas från Vänsterpartiet får vi förbereda oss på katastrof. Tänk er ett läge där Sveriges nästa näringsminister heter Kalle Larsson(v) eller Ali Esbati (v). En fortsatt alliansregering är däremot en garant för att svenska skattebetalares pengar används förnuftigt och inte slängs in i multinationella konglomerat utan verkan.

Jag förstår faktiskt inte varför en del personer ens tänker tanken att staten skulle träda in som ägare och driva SAAB. Vad motiverar detta? När staten ska driva bolag slutar det i princip alltid i fördärv av den enkla anledningen att politiker vill använda bolaget som ett maktmedel och ett skyltfönster för bedriven regeingspolitik. Låt mig vara väldigt tydlig nu: Det går inte att förena företagsekonomiska principer och politisk propaganda. det ena slår ut det andra. Det är dessutom moraliskt förkastligt att som stat bedriva näringsverksamhet. Därför måste regeringen efter valet fortsätta att sälja statliga bolag, ge makten tillbaka till människorna. Självklart är det bra att Vin & sprit, Vasakronan etc etc läggs ut till försäljning men vi kan inte stanna där. I ett nästa steg måste vi se hur vi även kan sälja SBAB, Systembolaget och Svenska spel. Jag har för avsikt att återkomma kring just de här frågorna längre fram. Det bör ju också påpekas nu att en röst på mig också är en garant för att de här frågorna drivs på.

Jag avslutar med en klockren bild

tisdag, november 24, 2009

7

Nu är kvällens nomineringsstämma avslutad och jag fick listplats nummer 7. Jag är nöjd med den placeringen. Nu vet jag var jag hamnar och kan börja fokusera och bygga en kampanj. Nu siktar vi vidare mot Riksdagsvalet och kryssen.

söndag, november 08, 2009

2 grader


Jag vill passa på att uppmana er alla att skriva under 2-grader. Det är ett klimatupprop där de som skriver under stödjer följande punkter

Jag skriver under för att:

• Vi vill ha ett globalt klimatavtal
• Alla världens länder ska delta
• Temperaturen får öka högst 2 grader
• Säkerställa de fattigaste ländernas rätt till utveckling

Inför klimattoppmötet i December finns det enorma utmaningar som man måste ta hand om. Ett problem är USA och Obama. Obama har fått någon form av messiasstämpel, vår frälsare som med sina tal bringar ljus över världen. Att Obama givit många hopp är helt rätt men nu måste de stora talens tid vara förbi. Obamas tid vid makten kan faktiskt sammanfattas som mycket snack och lite verkstad. Vad har Obama åstadkommit på miljöområdet? Nada. Det är naturligtvis en stor besvikelse att Obama inte tar större allvar än han gör på klimatförändringarna. I USA hänvisar man ofta till att olika särintressen skulle skadas av ett bindande klimatavtal. Dessutom har vi stundande val i USA. Ett val där många som söker om sitt förtroende riskerar att bli utan förtroendeplats om de säger ja till ett klimatavtal. Det är dessvärre ofta så det fungerar i USA. Normalt löser man det i USA genom att i förslaget lägga till en massa regionala åtgärder strategiskt placerade i kritikernas valkretsar.

Ett annat problem är Kina, Indien, Ryssland etc, etc. Länder som i dagsläget är fullständigt ointresserade av de här frågorna.

Ett tredje problem är den globala finanskrisen som skapat ursäkter från världens ledare att inget göra pga att de måste lägga resurserna på att stötta den inhemska industrin. För den som inget klimatavtal vill ha finns det givetvis tusentals ursäkter och undanflykter.

Om världens ledare ska kunna enas om ett bindande klimatavtal i Köpenhamn i December gäller det att vi alla sätter press på dem. Gör som jag har gjort och skriv under uppropet om 2 grader.

tisdag, november 03, 2009

Politikens motorsågsmassaker

Vänsterpartiet är politikens svar på motorsågsmassakern.Om Socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet vinner Riksdagsvalet nästa höst blir det inte lätt för låginkomst- och höginkomsttagare. Enligt Socialdemokraterna blir det inte så stora skattehöjningar, men enligt vänsterpartiet får man gärna höja skatten rejält. Vänsterpartiet däremot skall höja skatten med 47 MILJARDER och framförallt inkomstskatten med 25 MILJARDER. Med andra ord är det dags för de med lite lägre inkomster att börja ställa sig med hatten i näven för när Lars Ohly beträder finansministerposten försvinner en stor del av inkomsten till statens fickor. Roligt.

söndag, november 01, 2009

Lobbying igen

På Agenda iväll diskuterades det som jag för några dagar sedan tog upp här på bloggen Lobbyism var ämnet. Utgångspunkten var att lobbyism mot Riksdagsledamöter förekommer i mycket stor skala och att detta kan vara ett problem. Jag håller med. I samband med att IPRED skulle klubbas igenom besöktes våra folkvalda ledamöter frekvent av lobbyisterna. Lobbyisterna har ett enda syfte med sina möten med våra politiker: Att få sin fråga igenom. Det kan ske med hjälp av övertalning, middagsbjudningar eller andra förmåner. Jag säger inte att det är fel att träffa lobyister och lyssna på deras åsikter och därefter bilda sig en uppfattning. Vad som däremot inte är särskilt bra är att mäktiga intressen får florera helt fritt bland våra förtroendevalda utan att detta registreras.

Det är väldigt viktigt att väljarna kan granska det de folkvalda har uträttat och vilka intresseorganisationer de träffat. Lobbyisterna går ju faktiskt inte att ställa till svars i allmänna val men de folkvalda kan vi ställa till svars. Om vi kan se vilka de träffat och vilka intressen de som träffat dem företräder kan vi som väljare bilda oss en mer klarsynt uppfattning om våra folkvalda. Detta system ser vi idag i USA och jag tycker det är något att ta efter.

Alltså

Alla riksdagsledamöter skall registrera vilka lobbyister de träffat

Lobbyisterna skall redovisa vilka intressen de företräder och viilka resurser de har bakom sig.