fredag, augusti 21, 2009

Kvotering Nej tack

Om Mon Sahlin vinner valet nästa år lovar hon att framtvinga kvotering i börsbolagens styrelse. Ett aktiebolag är en sammanslutning mellan olika personer i syfte att bilda bolag. Förslaget är så sjukt att det egentligen inte ens behövs argumenteras mot. Det framförs ofta argument mot kvotering som lyder ungefär så här.

1. Som kvinna vill man inte vara invald i en styrelse enbart beroende av sin könstillhörighet.
2. Problemet löser sig själv på sikt, jämställdheten går framåt.

Båda argumenten ovan är nonsensargument i sammanhanget. Argumenten gör inget annat än att befästa Sahlins värdlsbild. Den första frågan man måste ställa sig är: Är det egentligen ett problem att en frivillig sammanslutning själva får välja vilka de skall representeras av? Självklart inte. Om jag bildar ett aktiebolag och själv innehar majoriteten av aktier, väljer självklart jag själv vilka jag vill ha i bolagsledningen. Jag skulle i det läget betacka mig för Sahlins inblandning. Men om det är så viktigt i just börsbolag att ledningen består av 50 % män och
50 % kvinnor varför gör inte Mona Sahlin likadant i svenska förhållanden. Varje förhållande
måste bestå av 50 % kvinnor och 50 % män. Med andra ord har Mona Sahlin med sina logiska kullerbyttor redan nu tagit ställning mot homosexuella relationer. Men självklart är kvotering i börsbolag bara ett första steg.

Mona Sahlin, snart i ett sovrum nära dig.

söndag, augusti 09, 2009

Fjantigt Ahlin

Sveriges utrikesminister Carl Bildt anklagas av sossarna för att resa för mycket. Poängen är alltså med andra ord att utrikesministern(hörs på namnet) är för mycket utomlands. Att komma med en sådan attack mot utrikesministern är ungefär lika intelligent som att anklaga finansministern för att räkna för mycket. Att sedan Tv4 och SVT häger på och redovisar Bildts resenota i ett sammanhang vars syfte är att framställa resenotan som för hög. För egen del ser jag faktiskt inte problemet, utan tycker snarare synd om Urban Ahlin (s) som inte har mycket mer att komma med än att påstå att utrikesministern reser för mycket.

Jag har ett tips till Urban och hans kompisar nästa gång de tipas media: Jag såg en brevbärare som delade ut brev 10 av 10 dagar förra året, det kan inte stå rätt till.

söndag, augusti 02, 2009

Hans Bülow svamlar

Sydöstrans Hans Bülow svamlar på om att SSU har rest sig efter krisen och menar att SSU på något sätt skulle vara visionära. Jag skulle vilja påstå att SSU är ungefär lika visionära och nytänkande som Förenade monarkister. En samling gråsossars avkommor med den enda ambitionen att bli kommunalråd eller ombudsman på metall. Samtidigt levererar Hans den i särklass roligaste one-linern jag sett på mycket länge:

"Förbundsordförande Jytte Guteland har jämte partiledaren Mona Sahlin och LO-ordförande Wanja Lundby Wedin stärkt kvinnors ställning i politiken"