tisdag, juni 30, 2009

Gammelkommunisterna lurar i vassen

Lars Ohly gjorde i måndags ett utspel angående bankerna. Den gammelkommunistiska nunan börjar visa sig igen när Ohly talar om att förstatliga banker. Att Fannie Mae och Freddie Mac är statliga projekt som totalt misslyckats har tydligen inte gått upp för herr Ohly. Politiska påtryckningar att låna ut mycket stora belopp till alla. (Alla har rätt till ett lån-devisen).

De svenska partierna borde sätta sig ner och säga att ett samarbete med Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet är uteslutet. Två extrema partier där skillnaden ligger i att det ena partiet sitter i riksdagen och det andra vill dit.

lördag, juni 27, 2009

Är Centerpartiet dödsdömt?

Nu tänker jag vara hård mot mina egna. Min icke desto mindre tänker jag vara rättvis i min analys. Valresultatet i EU-valet var på inget vis en framgång för Centerpartiet. Tvärtom tappade partiet 10 % av sina väljare. Det beror inte på att Lena Ek gjort ett dåligt jobb. Nej hon har uträttar mycket gott i EU-parlamentet och är dessutom en hårt arbetande parlamentariker som tar sitt arbete på största allvar. Piratpartiet och Miljöparitet gjorde däremot mycket goda val och gick starkt framåt. Självklart beror det inte enbart på att unga finniga datornördar trätt fram ur sina mörka spelhålor och mobiliserat för att kunna legitimera sitt fildelande, nix. Det beror på integritetsfrågorna som för övrigt egentligen inte är en typ av frågor utan ett perspektiv, ett övergripande synsätt. Unga människor har gått i bräschen för en rörelse som inte accepterar staten som enbart god. När denna snöboll sattes i rullning efter Pirate-Bay-rättegången visste vi ganska snart att valet skulle bli ett integritetsval.

Dessvärre var inte Centerpartiet med i denna rörelse. I valet 2006 var Centerparitet och Maud Olofsson på fronten mot övervakningssamhället och för nolltolerans mot Integritetsinskränknigar. Sedan minns vi alla vad som hände för lite drygt ett år sedan när Fredrik Federley stod med gråten i halsen i Riksdagens talarstol och förklarade att han kommer att rösta med regeringen i frågan om FRA. Och tror nu inte för en stund att den sista frågan på området är voterad och lagd till protokollet, nej det kommer mer och mer och mer. EU-komissionen har ju försökt implementera flertalet integritetskränkande lagstiftningar under det senaste året och fler lär komma. Med valet i antågande är det brådskande med en kursändring för Centerparitet och regeringen som helhet. Det är knappast någon hemlighet att om en sådan kursändring inte kommer inom kort så kan Centerpartiet dessvärre skrivas till historien. I valet 2006 drog Centerpartiet många många röster med sin profil som integritetspartiet nummer 1. Om vi överger de frågorna nu står vi i princip utan väljare. Man kan inte vara ett seriöst liberalt parti samtidigt som man agerat som man gjort de senaste åren. Den personliga integriteten är en övergripande del av den liberala ideologin. Det är absolut inte försent för Centerpartiet att visa att vi kan ändra oss men det kräver en kursändring nu direkt. Partiledningen och riksdagsgruppen behöver träda fram offentligt och förklara att vi nu är beredda att ta initiativ för att riva upp FRA-lagen och stoppa Ipred i papperskorgen.

tisdag, juni 23, 2009

2010

Om lite mer än ett år är det dags för Allmänna val igen. Som en del av er kanske kommer ihåg ställde jag upp i både Riksdagsval och Kommunalval förra valet. Då bode jag i Ronneby och drev en aktiv personvalskampanj, främst till Riksdagen. På riksdagslistan stod jag som nummer två men dessvärre blev Centerpartiet i Blekinge helt utan mandat(även om det var väldigt nära).

Min ambition är att vara delaktig i valet 2010. Numer bor jag dock inte i Blekinge utan i Malmö. Jag är övertygad om att Centerpartiet har en stor potential i Malmö och ett riksdagsmandat för partiet i Malmö är allt annat än orealistiskt. Under semsommaren kommer jag att lansera mitt frihetsmanifest. Håll utkik på min blogg under Augusti.

söndag, juni 14, 2009

Pirater igen

Om Lissabon-fördraget går igenom kommer Piratpartiet att få 2 mandat i EU-parlamentet. Synd för Piratpartiet att de är emot Lissabonfördraget. Eller de kanske har ändrat sig?

lördag, juni 13, 2009

Eu-val och Piratpartister

Nu var det ett tag sedan jag senast postade en blogpost. Det har precis varit EU-parlamentsval och utgången är mycket intressant och borde definitivt sända en tankeställare till Sveriges Riksdagspartier och i synnerhet de liberala. Piratpartiet gjorde ett mycket bra val och det säger jag inte om. Integritetsfrågorna har ju inte direkt hanterats med den varsamhet som man kunde förvänta sig av våra politiker. Mycket tror jag faktiskt att det beror på att riskdagens partier sätter integritetsfrågor och säkerhetsfrågor som frågor som inte går att förena och att man därför måste prioritera. I den prioriteringen har säkerhetsfrågor fått en större tyngd helt enkelt och det har straffat sig. Alliansregeringen måste komma upp på banan igen i de här frågorna och säga stopp och belägg. Sveriges unga har fattat galoppen och röstat på ett parti som tar integritetsfrågorna på allvar och däför har Piratpartiet rönt mycket stora framgångar. Det är mycket synd att de liberala partierna givit bort de här frågorna och lämnat för öppet mål.

Kampen för friheten från Bodströmsamhället måste komma igång på allvar och där har Piratpartiet gjort ett mycket gott arbete som borde innebära startskottet för en ny inriktning på politiken. Regeringen måste komma igång med integritetsarbetet och det nu.