torsdag, augusti 28, 2008

Vansinne med flyttkarusellen

Det är fullständigt vansinne att EU-parlamantet skall flytta mellan Bryssel och Strasbourg hela tiden. Det är en absurt situation där eu-parlamentariker packar ner sina saker varje månad för att flytta dem till Strasbourg. Den kostnadspsoten och krånglet som det innebär kan inte försvaras av någon. När EU-minister Cecilia Malmström tog upp frågan i eu-parlamentet fick hon till svar från förre talmanen tillika spansk socialist att Sverige inte varit med i något krig på länge och därför inte skall uttala sig i dessa frågor. Det naturliga svaret på den kommentaren bör ju vara "just därför kanske du ska lyssna på mig". Om jag får förmånen att företräda Sverige i EU-parlamentet kommer frågan om flyttkarusellen att vara mycket aktuell och drivas väldigt intensivt av mig. Lita på det.

måndag, augusti 25, 2008

Jag ställer upp

Den 7 Juni 2009 är det dags för oss att välja. Då är det val till Europaparlamentet och nya europaparlamentariker skall väljas, och tro mig det spelar roll vilka vi skickar till Bryssel och Strasbourg. I förra EU-valet gick Centerpartiet ut och lovade att kämpa för ett smalare men vassare EU. Centerpartiets parlamentariker Lena Ek har företrätt denna linje på ett exceptionellt bra sätt. Men för att kunna driva en mer aktiv politik behövs fler parlamentariker från Centerpartiet, fler centerpartister som kan vara med och bygga en europapolitik byggd på öppenhet och framtidstro och där det ständiga mottot är ”smalare men vassare” för det är ju det som vi tror kommer att bli EU:s styrka. Vi vill inte ha ett EU som lägger sig i hur böjda gurkorna skall vara eller hur lekplatser skall vara utformade, de frågorna klarar vi så bra själva men när det kommer till att utforma en smidig marknad, brottsbekämpning och om infrastruktur finns det mycket att göra i europapolitiken. Egentligen är det hela inte så svårt, om EU skall syssla med allt finns det inte någon riktig energi att lösa de gränsöverskridande frågorna.

Om jag får förmånen att företräda Centerpartiet och dig i Europaparlamentet så lovar jag att europapolitiken inte blir sig lik. Genom att ständigt ifrågasätta och komma med kreativa infallsvinklar tillför jag något nytt och fräscht till politiken. Jag vill vara med och skapa ett Europa som med hjälp av de ursprungliga värderingarna om fred, öppenhet och samarbete tar sig an framtidens utmaningar och problem. Det är en slagkraftig politik som vågar förändra med Europas historia i bagaget. Efter sommaren 2009 är det dags att dra igång arbetet i europaparlamentet och låt oss starta direkt, det finns ingen tid att förlora.


Med vänliga Hälsningar

Tim Svanbergsöndag, augusti 24, 2008

Ett genuint dåligt förslag

Socialdemokraternas arbetsgrupp för bostadsfrågor har presenterat ett förslag som går ut på att fastighetsavgiften bör slopas för hyreshus. Detta för att minska segregationen. Personligen betackar jag mig för socialdemorkaternas selektiva privilegiumspolitik där vissa grupper skall "gynnas". Varför skall staten (politikerna) bestämma vilken bostadsform som skall gynnas? Det är ganska roligt att läsa ordföranden Carina Mobergs uttalanden:

"- Det måste ju vara rimliga boendekostnader för människor så att man har en möjlighet att efterfråga det man har behov av"

Vad menar hon egentligen? Det som människor har behov av brukar faktiskt efterfrågas och inget resultat av sossepolitik. Vad är förresten en rimlig boendekostnad? När politiker brukar ge sig in i sådant resonemang resulterar det nästan alltid i godtycklig myndighetspolitik. För att bedöma vad som är rimligt kan man exempelvis titta på kvadratmeterpris. Men vad som är ett rimligt kvadratmeterpris i Centrala Stockholm eller Malmö bör ju vara bra mycket högre än i exempelvis Gnosjö eller Hässleholm. Då kommer vi i ett läge då politiker måste bedömma vad som är ett rimligt kvadratmeterpris i olika områden och det betackar jag mig ifrån. Men detta är ju rättså kännetecknande för sossepolitik; de vill ju så väl men ack så fel det blir. Rimligt boendekostnader för olika områden, standarder på lägenheterna och så vidare har redan reglerats av markanden och behöver inga klåfingriga sossetassar.

Även om detta förslaget bara handlade om en generell sänkning/avskaffande av fastighetsavgiften för hyresrätter tyder uttalandet att boendekostnaderna måste vara så rimliga att man mer eller mindre får bo var man vill (har behov av). Bevare oss väl

lördag, augusti 23, 2008

Sverigedemokraterna/EU

Sverigedemokraterna lade igår fram sitt program för Europaparlementet. Det ser ut som att de går till val på en blandning av framlingsfientlighet och klassisk socialdemokratisk politik. Det handlar om att säga nej till utvidgningen samt att "rädda" de svenska kollektivavtalen. Jag kan inte säga mycket annat än att de ståndpunkterna var mycket väntade från sverigedemokraterna och samtidigt konstatera att de verkar ha siktat in sig på att sno väljare från Socialdemokraterna och vänstern.

söndag, augusti 10, 2008

...Dessutom lovar han

Att höja inkomstskatten för låg och medelinkomsttagare med ca 1500 kronor i månaden, kul.

Rättsstaten kan vi glömma.

Idag fick vi beskedet om hur det blir med fastighetsskatten vid ett eventuellt maktskifte 2010. Villor som är värda över 3 miljoner skall belastas med en extra straffskatt. Lars Ohly hyser antagligen ett stort hat och avundsjuka mot de som äger dessa villor. Det är mycket viktigt att vi i vår analys verkligen tar det som Lars Ohly säger på allvar. Karln är antagligen en socialistisk regerings finansminister. Nu börjar det sakta träda fram vilken typ av politik vi får av en socialistisk valseger. Det blir mer av godtycklig styrning av vår ekonomi och mindre av rättsstat. Det vill säga att principen om "likhet inför lagen" kan vi glömma med Sahlin som statsminister. Håll i hatten gott folk, fler besked är antagligen att vänta.