måndag, mars 24, 2008

Äntligen krossas monopolet

Vi är nog flera som känner en viss glädje över vad vi får läsa i dagens svd. Alliansens partier har bjudit in flera aktörer till en sorts hearing där man skall gå igenom flera aktörers möjlighet att bedriva public service med staten som finansiering. Tv8, Axess och så vidare bedriver redan idag public service på ett mycket proffsigt sätt. De program som sänds i TV8 är riktigt förstklassiga och visar hur modern public service skall vara. Det är naturligtvis mycket bra om vi verkligen kan få fler som gör public service. Det skall dock betonas att public service i sig är ett mycket märkligt begrepp som måste ifrågasättas men som ett första steg att krossa SVT, SR och URs mediamonopol är det ett mycket bra förslag. Det finns verkligen inga bra argument för att SVT ensamt skall få bedriva vad man kallar public service.

Vad själva begreppet public service betyder vet varken jag eller någon annan. Public Service borde ju betyda allmän tjänst. Men vilken allmänhet? Är vi alla en och samma solida massa som tycker om samma saker, intresserade av samma programslag och lyssnar på samma musik. Nej naturligtvis är vi inte det. Vad är det då? Är det staten som skall reglera vad svenska folket måste titta på för att bli bildade? Det ligger nog närmast till hands att det betyder något sådant. "Om fina svenska människor skulle råka se något reklaminslag från det där utlandet kan det ju förstöra vår fina svenska kultur" tycks socialisterna resonera. Det är verkligen bara varje enskilda individ som kan definiera begreppet och så måste det vara. Socialisters godtycke är inte acceptabel som definitionsutgångspunkt. Låt oss hoppas på att regeringen tar fler steg i riktningen bort från statlig public service och ger makten över media gå tillbaka till oss konsumenter.

fredag, mars 07, 2008

Pagrotsky och EU

Leif Pagrotsky blir kanske nästa toppnamn för socialdemokraterna i EU-valet. Inger Segelström var toppnamn sist och lyckades dra ner sossarna till rung 25 %. Inger är en typiskt socialdemokrat politiker som upprepar det sossiga mantrat gång på gång utan att ha något nytt att säga och lyssnar aldrig på vad motståndaren säger. Det i kombination med att sossarna inte hade mycket till idéer för hur EU skulle utvecklas bidrog definitivt till det dåliga resultatet. Leif Pagrotsky tycker att den borgerliga regeringen är för slapp emot EU. Undrar om det är ett skämt. Kommer Pagrotsky ihåg hur det såg ut i förra regeringen. Persson skrev gladerligen under allting EU-kommissionen faxade honom. Den borgerliga regeringen har exempelvis sett till att Sveriges avgift till EU har sjunkit rejält och alliansen har haft tydliga krav på EU. Det känns tryggt med Alliansens företrädare i Bryssel.

Gårdagskvällen

I går kväll var jag iväg på lilla-torg centerns kväll på Bar och Grappa i Malmö där Fredrick Federley skulle ha talat men tyvärr fick han förhinder. Istället fick vi lyssna till Christian Sjövind som är VD för Jobb & Liv som är ett alternativ till facket. Mycket spännande och intressant att lyssna på. Det var bra uppslutning igår och det märks att de liberala värderingarna stärks i Malmö. Det kommer definitivt att komma fler intressanta kvällar med lilla-torg centern. Kom gärna med nästa gång, riktigt trevligt.

måndag, mars 03, 2008

Anmälan till Granskningsnämnden

Rapport i SVT klockan 19.30 den 3 mars 2008 gällande inslaget om handel med utsläppsrätter. I påannonseringen av inslaget beskrivs handel med utsläppsrätter som att Sverige föreslår att rika länder ska köpa sig fria. Det är inte första gången som SVT använder ett språkbruk för att få en bild av en rik elit-regering i Sverige. Beskrivningen av systemet med utsläppsrätter är osakligt. Det bör prövas om inslaget är osakligt.

Norge är den sista sovjetstaten!

Kommer ni ihåg den kommentaren från dåvarande näringsministern Björn Rosengren. Helt ute och cyklar är han faktiskt inte. Den nuvarande socialistregeringen i Norge med starka kommunistiska influenser förnekar sig inte. En lag i Norge säger att alla börsbolag måste ha 40 % kvinnor i styrelsen annars avnoterar staten bolaget från börsen. Detta låter återigen som något hämtat ur "och världen skälvde". Med vilken rätt bryter den norska staten mot en av de mest grundläggande rättigheterna-äganderätten? Björn Rosengren hade faktiskt belägg för sitt uttalande. Kanske ska vi göra samma sak mot exempelvis fackföreningarna. Om inte LO har hälften kvinnor som förbundsordföranden för förbunden så läggs dessa ner.