torsdag, maj 31, 2007

Bush visar vägen

George Bush lägger fram en klimatstrategi för att samla de länder som släpper ut mest växthusgaser. Bland annat lovas att utsläppen från bilar snarast skall minskas med 20 %. Det är ett mycket lovvärt initiativ från den amerikanska administrationen. Alla torde varanöjda utom miljöpartiet. Ett parti som helt och håller är uppbyggd kring förhoppningen att inget annat parti driver miljöpolitik. De tycker att miljöpolitik är enorm viktigt, bara det inte är någon annan än de som driver frågorna. En och annnan miljöpartist sover nog ganska dåligt nu för tiden, är alla partier drver miljöfrågorna. jag säger bara till miljöpartiet: Var beredda på att ramla ur riksdagen 2010

söndag, maj 27, 2007

Riksrevisionens "opartiska" kritik

Riksrevisionen riktar kritik mot regeringens utförsäljning av sex statliga bolag. För att "vi har lånat ut makten, men egentligen är den vår"-partiet ska bli tillfredsställt har Thomas Östros fortlöpande informerats av riksrevisionen enligt politikerbloggen. Dessutom visade det sig att den person som skickade ut pressmeddelandet om att riksrevisionen riktar kritik mot regeringen är en aktiv socialdemokrat. Detta visar hur oerhört sossefierat det svenska myndighetsväsendet fortfarande är. Det måste genast bli avpolitiserat. Men, men nu kan vi i alla fall sluta ta den kritiken på allvar.

Egentligen ligger en odemokratisk anda bakom sossarnas kritk mot utförsäljningen. Det är av ideologiska skäl de KU-anmäler regeringen och skäller på oss. Det är lite skrämmande att sossarna anser att den politik vi vann valet på inte är legitim och antagligen är det bara ett led i den segdragna gravölsprocessen som fortgår i sossepartiet. De har ju visat tidigare att de inte gillar oliktänkande. Exempelvis blev en Sverigedemokrat utesluten ur fackförbundet kommunal för att han var Sverigedemokrat. Precis som Fredrick Federley tidigare bloggat om ger detta en fingervisning om hur ett samhälle skulle se ut där sossarna hade egen majoritet; man stöter ut de som inte har samma åsikter. Gud bevare oss väl för det.

Äntligen färdig

Igår kväll var sista kvällen jag hade att arbeta med min C-uppsats. Klockan 8 nu på morgonen ska vårat alster vara inskickat. Tror att klockan var 00.42 när jag sände in arbetet. Det är alltid svårt att släppa sitt arbete, det finns alltid några detaljer till att justera, några formuleringar att ändra och ytterligare styling att tillföra. Men det är min övertygelse att det äntligen är färdigt. När uppsatsen är bedömd och betygsatt har jag för avsikt att dela med mig av den för bloggen.

torsdag, maj 24, 2007

Allians för Malmö

Ikväll var jag med Centerpartiet i Malmö på Allians för Sveriges diskussionskväll om framtiden. Alliansens fyra partisekreterare fanns på plats och kunde besvara de frågor vi hade. Det var ett väldigt givande möte med många intressanta personer. Det ska bli spännande att se hur Alliansen här i Malmö kommer att utvecklas.


Här har vi Centerpartiets partisekretarer Anders Flanking


Public Service

De senaste dagarna har vi som kraftigt vill skrära ner i public service fått vatten på vår kvarn. Att spruta vatten i ansiktet på människor och spela upp på bästa sändningstid kan knappast anses vara public service. Ett oerhört självmål av SVT. Det är dags att föra en diskussion om vad SVT verkligen ska göra. Jag tycker personligen att de ska göra samhällsprogram, nyheter, debattprogram och typ helgmålsringning. Det andra kan man lägga över i den privata sfären.

onsdag, maj 23, 2007

Skilda världar

Satt och lyssnade på debatten i Europaparlamentet om EUs konstitution med bland annat Jan-Peter Balkenende. Nyss var det en kvinna från vänstergruppen (samma som v). Hon säger ungefär så här.

"Att tro att en flagga och en hymn skulle leda till en superstat är uttryck för en förhistorisk syn på det europeiska samarbetet"

Kanske något hon skulle försöka förmedla till de Svenska kollegorna?

tisdag, maj 22, 2007

Vänsterkartellen "kraftsamlar"

Vänsterkartellen tänker samarbeta mer i framtiden. De tänker ha en gemensamoppositionspolitik och svetsa sig samman. Vi får väl se hur det blir med den saken. Mona Sahlin verkar inte vilja prata särskilt mycket om det hela. Det är högst förståeligt. Socialdemokrater och arbetare gillar inte verklighetsfrämmande miljöpartister, vars politik antagligen leder till att deras industrier lägger ner. Det finns ett antal knäckfrågor som de har att ta sig an om de ska ha ett gemensamt regeringsalternativ.

EU Hur blir det egentligen med den europeiska unionen. Blir det utträde som v+mp tycker eller ska vi flytta ännu mer makt till EU som s vill. Detta är en synnerligen svår knäckfråga som antagligen inte kommer att kunna lösas. Vänsterpartiet har sagt att för att ingå i en regering krävs att konstitutionen inte beslutas i riksdagen. De kommer inte att få sin vilja igenom. Partier med skilda åsikter av fullkomligt olympiska mått i EU-frågan kommer att misslyckas

Skolpolitiken Miljöpartiet är ett "ganska extremt borgerligt parti som inte på något vis får ha inflytande över skolpolitiken" har en viss Lars Ohly sagt. Det ser inte ut att bli någon lösning där.

Tillväxten Miljöpartiet hatar tillväxt och i deras partiprogram står att de är emot tillväxt. Jag har ganska svårt att se hur sossarna ska kunna regera ihop med dessa.

Ministerposterna Hur blir det med ministerposter för v och mp. Har personligen ganska svårt att se hur s ska kuna sitta i en regering och inte sitta där ensamma. Ska Lars Ohly bli Utrikesminister och Peter Eriksson energiminister? Om ungefär samma styrkeförhållande som idag håller i sig efter valet kommer s att ha 17 ministrar, v 2 och mp2. Snacka om att bli överkörda.

Det finns fler knäckfrågor men dessa måste anses vara de mest centrala.

Opinionen

Jag är allmänt sett ganska skeptiskt till opinionsmätningar. Lik väl tycker jag det är väldigt underhållande att studera trender och siffror för partierna, och antagligen är det just det som är meningen med opinionsmätningar. Varje enskild mätning säger väldigt lite. Inför valet i höstas låg Centerpartiet runt 5-6 % i mätningarna. I slutändan fick vi nästan 8 %. Volatiliteten på opiionsmätningar är ganska hög.

I söndags presenterades dock en mätning som i allra högsta grad var till min belåtenhet. Jag skulle kunna åberopa denna som bevis på att den borgerliga politiken äntligen börjar ge avkastning. Men eftersom jag tidigare varit en aning skeptiskt faller det. Socialdemokraterna backar hur som helst rejält i mätningen och Centerpartiet får ett stort uppsving. Kanske är det en ny trend vi börjar se. Människor märker hur deras valfrihet alltmer ökat och mer pengar finns kvar i plånboken efter att alla räkningar är betalda. Jag hoppas och tror att det går i den riktningen i opinionen.

måndag, maj 21, 2007

Fantastiskt alltså

En kvinna som jag definitivt ser som förebild på den ekonomiska, retoriska och ideologiska arenan är Margreth Thatcher. I den här filmen som Fredrick Federley tipsar om ser vi prov på lysande retorik och en ideologisk kvinna som fick Storbritannien på fötter. Den mest lysande är ungefär 10 minuter in i talet. Ungefär så här:

"Under min ledning har alla grupper fått det bättre än vid tidpunkten då jag tog över, ni socialister hade hellre sett att de fattiga var fattigare än att de rika också fått det bättre"

Bilder från stämman

I egenskap av kameraägare tog jag tillfället i akt att fotografera en del på stämman i Kalmar. Håll till godo go´vänner:

Så här sover den politiska adeln i Sverige:






För den som tvivlat:



Jordbruksminister Eskil Erlandsson frågades ut av undertecknad och Ingrid Lundqvist

Centerstudentpolitik rakt igenom

Centerstudenter kan vara mycket nöjda med CUF-stämman som var i helgen. Praktiskt taget all CUF-politik på högskoleområdet är hämtad från Centerstudenter. Bland annat fick vi igenom förslaget att CSN inte ska läggas ner utan konkurrensutsättas. Som sagt Centerstudenter har all anledning att vara nöjda

lördag, maj 19, 2007

Grattis Magnus

I helgen har jag varit på CUF-stämma i Kalmar som jag tidigare skrivit. Jag kunde inte stanna över ordförandevalet så jag missade hela den biten. Nu har jag fått reda på att Magnus Andersson blivit ny förbundsordförande i CUF. Grattis Magnus. Det här kommer du att göra alldeles galant. Ser fram emot samarbetet mellan Centerstudenter och CUF framgent.

fredag, maj 18, 2007

CUF-stämma

Sitter på plats på CUFs stämma i Karlmar. Ett mycket härligt gäng har samlats här för att ta det ena kloka beslutet efter det andra. Det ena beslutet liberalare än det andra. Bland annat har det beslutats om aktiv dödshjälp.

torsdag, maj 17, 2007

Det Sverigedemokratiska pusslet läggs på plats


Pusselbit efter pusselbit faller på plats i det Sverigedemokratiska pusslet. Ta bara denna bild som är hämtad från Aftonbladet. Den säger väl egentligen allt.


Sen har vi Jan Rume från Ronneby. Han har levt på socialbidrag sedan 1993 och har nu valts in i fullmäkige i Ronneby. När Jan har fått arvode har man sänkt socialbidraget med motsvarande summa. Helt rätt gjort. Varför ska Sverigedemokraterna särbehandlas? Jag har fått studiebidrag och studielån de senaste tre åren. När jag har fått arvode från politiken har detta självfallet påverkat mitt studiemedel. Sedan säger Jan Rume något så begåvat som:

"Det är pengar som mina väljare har gett mig"

För det första har inte väljarna gett honom någonting. Väljarna har valt in honom i kommunfullmäktige och därmed är han berättigad att få arvode för de uppdrag han går på.


Enligt Rumes resonemang skulle inte heller arbetsinkomst påverka socialbidrag. Det är ju pengar som arbetsgivaren har valt att ge honom. Bidrag skall man bara ha om man verkligen är i behov av det. När den gode Rume får pengar för sina politiska uppdrag skall självfallet socialbidraget sänkas med motsvarande belopp.

onsdag, maj 16, 2007

Epoken Federley snart slut

I helgen är det dags för CUFs årliga stämma som är det högsta beslutande organet. Fredrick Federley har aviserat sin avgång för länge sedan så det kommer inte som någon större överraskning. Nu är det dags för en ny förbundsordförande att styra förbundet i den riktning som medlemsmandatet ger dem.

Fredrick Federleys ordförandetid började 2002 strax efter valet (extrastämma i Sollentuna vill jag minnas) och slutar nu 2007. Mycket har hänt sedan dess. När Fredrick tillträdde var vi inte det mest spännande förbundet om jag uttrycker det så. Media sket ganska högaktningsfullt i vad vi tyckte och var vi förde debatten. För övrigt förde vi kanske inte så mycket debatt över huvud taget. Fredrick såg till att väcka upp förbundet och ganska snart efter sitt tillträde började han målmedvetet visa prov på politiskt ledarskap. För mig står Fredricks ordförandetid för omrövningar av gamla sanningar, förnyelse och nyfikenhet. Fredrick har vågat föra upp ämnet till debatt på ett sätt få vågar. Det har varit fantastiskt spännande att ha fått vara med i denna spännande utveckling av CUF. Vi har vandrat från halvförvirrade Åsa-Nisse Marxister till tydliga liberaler. CUF har visat att det är här man ska vara om man vill bedriva liberal politik.

Det blir nu spännande att se vilken väg förbundet tar under nästa ordförandes ledning. Jag känner ju både Magnus Andersson och Marie Wickberg som kandiderar till ordförandeposten och det gör att jag är övertygad om att jag kommer att vara trygg i förbundet även framgent. Tack för dessa åren Fredrick och lycka till nästa ordförande (vem det än blir)

måndag, maj 14, 2007

Hotet mot demokratin

JFDK (jämshögs folkhögskolas direkta kommando) skriver en inte alldeles för analyserande eller argumenterande insändare i dagens sydöstran. De ogillar att (sd) ska få ha sitt årsmöe i Karlskrona och uppmanar folk att inte acceptera detta. Felaktigt skriver de att karlskrona kommun har bjudit in (sd), vilket inte är fallet. De säger vidare att karlskrona inte lyssnar på folket när de låter (sd) har möte där. Faktum är att (sd) faktiskt har 8 mandat och är tredje störst. Det faktumet kommer inte JFDK ifrån. JFDK är för närvarande tillsammans med SSU Sverigedemokraternas bästa vänner. Inget kommer så lägligt för dem som ett gäng skrikiga vänstermänniskor som gapar att de inte har folket med sig.

Jag tillhör dem sominte direkt har några högre tankar om JFDK (som för övrigt inte vågar stå för sina åsikter) när de skriver insändare, och annonyma inlägg och insändare bör man enligt mig värdera något lägre än de med namn till. Sverige är ett mångkulturellt samälle med många olika människor och kulturer. Men vi är också ett mångpluralistiskt samhälle i fråga om åsikter. Alla har inte samma åsikt. Därför är det viktigt att alla argument och åsikter får genomgå samma granskning. Vilka är JFDK att cencurera vissa åsikter i debatten? JFDK är ett större hot mot demokratin än vad (sd) någonsin kommer att vara.

torsdag, maj 10, 2007

Adjö, Mister Blair

Då var det dags för Blair att ta farväl till sin tid i politiken. Det finns mycket att säga om Tony Blair, men helt klart har han lyckats förnya sitt parti Labour radikalt. När man lyssnar på Blairs tal är det inte socialdemokratn man först och främst tror att han är. Blairs tal om avregleringar, liberaliseringar och globalisering får en att tro att han är en marknadsliberal, vilket han säkert också är. Undrar vemk som ska ta över. Finansminister Gordon Brown är tydligen favorittippat och med han vid ratten är Labour säkerligen förlorarna nästa val. Då är det dags för Dave Cameron att göra entré. Ni vet han som gjort om sitt parti Tories till new Tories. Egentligen en Reinfeldt-kopia. Jag tror att han kommer att kunna ge mycket när han blir premiärminister efter nästa val.

Två reflektioner

1. Vet inte om det är ett gemensamt drag för Sverigedemokraterna eller om det bara är vissa anonyma fegisar på denna bloggen som inte vet hur man följer instruktioner och tolkar logiska band. Det verkar tydligen för svårt att föstå att en kommentar inte är en kommentar om den inte går att hänföra till objektet som är avsett att kommenteras.
2. Kommentarorerna på denna bloggen verkar ha svårt att formulera sig själva. Marker bara text från nyhetssidor och klipper in i min kommentarfunktionen. Det är inte lätt med svenska språket tydligen =)

onsdag, maj 09, 2007

Leve Europa

Idag är det faktiskt Europadagen. Det är verkligen en dag att fira. 27 länder har frivilligt gått samman för att skapa fred, marknad och integration mellan länderna. Vi europavänner har dessutom nu verkligen anledning att fira eftersom EU-motståndet sjunker kraftigt. Det finns dock mycket att arbeta med. Bland annat tullmurar och öppenhet. Vi får hoppas att liberala ALDE blir riktigt stora i nästa parlamentsval.

Ständigt denne Håkan Robertsson

Ni som följde mitt arbete i valrörelsen kommer antagligen ihåg de dispyter jag hade med Ronnebysossen Håkan Robertsson som anklagade min politik för att vara kristallnattspolitik och samhällsterror. Med andra ord var det ingen gräns på hysterin från Robertsson. Håkan har tidigare överreagerat flertalget gånger. Bland annat krävde han att Svenska flaggan skulle tas ner när vi kampanjade för euron eftersom det inte var "ett jävla moderatmöte".

Nu är det dags för Håkan att dra igång igen. Nu anklagar han kallingeskolans rektorer för felen i skolan och påstår att strejkledaren plockar moderatpoäng när han är med i strejken. Jag vet inte vad man ska säga. Tydligt är iallafall att Håkan inte har några problem att skapa uppmärksamhet. Det är tydligen bara s-märkta strejkare som har rätt i att göra strejk och den socialdemokratiska politiken har inte gjort något fel. Ja hur var det med självkritiken.

måndag, maj 07, 2007

Slödder

Ja ungefär så var de väl Sarkozy kallade de våldsverkare i förorten som stack bilar i brand för något år sedan. Nu är det dags igen för terroristvänstern att ge sig ut på sin bersärkargång. I det här fallet är det faktiskt befogat att kalla våldsverkarna för slödder. Nu handlar det om odemokratiska vänsterextremister som helt enkelt inte accepterar att en person med en annan ideoligsk hemvist än de själva vinner valet. Det är mycket tragiskt att se och tyvärr kommer det nog inte att ta slut än. De här personerna känner vi igen. De finns i Sverige också, i form av Osynliga partiet, ni kommer ihåg de där bortskämda översklassungarna som älskade att trasha fönsterrutor hos meningsmotståndare. Det demokratiska samhället får aldrig ge vika för den här typen av våld. Aldrig

Färdplan för skattesänkning

Stockholmscentern har tydligen skrivit en motion om att regeringen ska ta fram en färdplan om hur vi ska ner till Europeisk skattetryck inom några år. tycker jag är mycket mycket rimligt. Det politiska ledarskapet handlar om att staka ut en väg och våga slå sig in på denna. Det är min fullkomliga övertygelse att Sverige ska ner till Europeiskt skattetryck inom några år. Rimligt vore väl att vi var där 2012. Exakt hur mycket det rör sig om är idag ganska svårt att säga men det är inte omöjligt att åstadkomma. Men det är klart, det kräver en kraftigt bantad statsapparat och att många heliga kor slaktas. Jag stödjer detta förslaget helhjärtat.

Jag har själv flera gånger påketat att ett plattskattsystem vore det bästa för Sverige. I ett första skede kan plattskatten läggas mellan 25 och 30 % för att i andra steg gå ner till 25 % och i ett tredje steg lägga sig vid 20 % eller strax därunder. Det vore det ideala.

söndag, maj 06, 2007

Sossebluffen

Läs gärna denna ledare i Svd om sossarnas stora bluff. Socialdemokraterna har en taktik de antagligen tänker köra ända tills nästa val. Skräm upp människor och försök hitta "bevis" på att välfärdsstaten kommer att braka samman nu när vi har en borgerlig regeringen. Om deras fakta helt eller delvis består av lögner, generaliseringar och lågvattenmärken spelar tydligen ingen roll. Jag påstår inte att socialdemokraterna har fått för sig att en viss del av befolkningen är mindre förmedlade och därmed lättare att lura på sitt budskap, men om jag var mer konspiratoriskt lagd hade jag kommit med en sådan analys. Alla lögner som kom från sossarna i valet, exempelvis om att borgarna skulle sänka arbetarnas löner är bara ett i raden. Det är uppebart att regeringspartierna måste på något vis bemöta alla dessa lögner och mytbildningar. Om sossarna och vänstern på sitt synnerligen koordinerade vis fortsätter att gödsla ut alla dessa lögner i denna otroliga takt är det svårt för borgerligheten som har argumenten på sin sida att hinna motbevisa alla lögner. Det är säkerligen en taktik från den tandlösa oppositionen: Sprid så mycket lögner om regeringen att all deras tid går åt till att reda ut missförstånden så kommer de inte att hinna genomföra sin egen politik.

lördag, maj 05, 2007

Tankar kring ordförandevalet

Nu är jag alltså vald till Förbundsordförande för Centerstudenter tillsammans med Kristina Isaksson. Det känns naturligtvis riktigt riktigt roligt. Exakt hur året skall läggas upp kommer vi att diksutera i det snaraste och innan dess är det för tidigt att direkt uttala sig om detta. Säkert är iallafall att det är ett taggat gäng, stärkt av valvinsten som kommer att arbeta under året. Så fort vi har strukturerat upp arbetet och kommit vidare i processen kommer jag att skriva vidare om det.

Förbundsordförande

Fantastiskt glad, hedrar och arbetsvillig. Det är ungefär så man kan sammanfatta mina känslor just nu, efter resultatet att jag har blivit Förbundsordförande i Centerstudenter. Kommer att skriva ett lite längre inlägg i kväll om detta. Känner mig lite omtumlad just nu. Detta måste sjunka in

tisdag, maj 01, 2007

Förnyelsen som kom av sig

Socialdemokraterna lovade efter det sämsta valet genom tiderna att partiet skulle förnya sig och ompröva gamla sanningar. Ny partiledning och en ny regering skulle få partiet att överge den gamla politiken och förnya sig. Idag 1a Maj kan man dock bara konstatera att någon förnyelse blir det antagligen inte tal om. Mona Sahlin ska enligt utsago ha varit självkritisk i sitt tal i Kalmar. Det må så vara men självkritik är ingenting värt om man inte ändrar sitt beteende och ståndpunkt. A-kassan ska tillbaka till samma nivå som innan valet och Wanja Lundby-Wedin ska ha öppnat för skattehöjningar efter valet 2010. Med andra ord är det dags att leda in kärran i samma hjulspår som den alltid har rullat i. Så länge socialdemokraterna tror att den stora frågan för framtiden är om A-kassan ska vara 70,80 eller 90 % kommer partiet alltid att bli framtidsfrågorna svaret skyldiga.

Partiet har inte lärt sig ett dyft att valresultatet och det kommer att bli deras fall. Opinionsmätningarna pekar i dagsläget för en stor övervikt för vänsterblocket. Det är bara bra för oss alliansare. Så länge siffrorna ser ut som de gör ser sossarna ingen anledning att ompröva sin politik och därför kommer ett trött parti med en pigg partiledare att falla på mållinjen 2010.
Annars verkar talen som har ekat över landet idag mest handlat om att häckla regeringen och raljera över alliansens förslag. Före detta statsminister och numera "Brukspatron" Persson skräder inte på orden och kallar regerignen för en näst intill demokratisk katastrof, vad han menar med det har jag ingen aning om men jag anar att det handlar om att sossarna inte sitter vid maktens köttgrytor och det är väl det som bestämmer om vi lever i en demokrati eller ej. Vi har ju alla hört talas om den chockade Marita "Bagdad-bob" Ulvskog som tyckte att den borgerliga valvinsten 1976 kändes som en statskupp.

För övrigt noterar jag att Även andra har festat loss denna dag. Här och här är det fest i massor. Fint gäng att fira en gemensam dag med.