söndag, december 24, 2006

God Jul och gott Nytt år

Nu är det snart slut på detta året. Det har varit ett fantastiskt år på alla plan. Rent politiskt har vi fått ett efterlängtat maktskifte i Sverige efter tolv år av sossestyre. Nu har vi äntligen fått en mer liberal regering. Vi i CUF kommer under året som kommer att trycka på för ytterligare liberaliseringar. När moderaterna kapitluerat och övergett den liberala positionen måste vi trycka på för detta. Vi hoppas att man under 2007 på allvar ser över LAS och andra regelverk som krånglar till det för oss att komma ut på arbetsmarknaden. Det är dags att se över lagstiftningen så att den är anpassad till dagens verklighet.

Jag hoppas på ett nytt år där fackpamparna bryr sig som människan istället för sina egna maktambitioner. Hoppas att vi får en rejäl debatt i Sverige där vi ifrågasätter fackföreningarnas självpåtagna rätt att agera maffiadomstol där oskyldiga döms utan rättsäkerhet.

Jag tror på ett nytt år där skadliga statliga monopol säljs ut till den privata marknaden där de som bäst kan serva oss. medborgare. Jag tänker på Apoteket som Hägglund lovat att privatisera och avreglera. Dessvärre tycker jag det är beklagligt och tråkigt att man inte redan nästa år tillåter receptfria läkemedel i dagligvaruhandeln. Jag tänker också på Svenska spel som snarast bör sluta vara i statlig ägo. Det finns inga som helst rationella argument för att staten ska bedriva spel & Dobbel-verksamhet.

Jag tror på ett nytt år där den Internationella solidariteten ökar och demokrati sätts i första rummet. I Kuba, Norkorea, Vitryssland, Zimbabwe, Venezuela och andra kommunistiska länder sätts diktatorernas personliga vinstintresse och maktfullkomlighet före invånarnas frihet. Där måste Sverige och det Internationella samfundet agera sida vid sida för att omvandla dessa länder till demokratier. Det finns inget viktigare än att ge människorna i de här länderna samma rättigheter som vi själva har. En Venezuelan måste få samma möjlighet att försörja sig själv och sin familj, att rösta, att påverka varadagen som en Svensk, Dansk eller Japan.

Jag längtar till ett nytt år som tar miljöhoten på allvar. Där vi med största kraft påbörjar omställningen mot den hållbara utveckligen. En miljöpolitik som bygger på marknadskrafter, utsläppsrätter och Incitamentsstrukturer.

Jag tror på ett nytt år som bjuder på enorma möjligheter för den enskilda människan att påverka sitt eget liv. Såväl den halvtidsanställda lokalvårdaren som den karrärstörstiga Biokemisten.

Kort sagt vill jag önska en God, grön, öppen och liberal Jul och ett fantastiskt nytt år.

fredag, december 15, 2006

Dag tva

Nar jag vaknade vid atta i morse hade jag sovit i tio timmar. Det var inte annat an att det behovdes. Igar kvall var det EC (executive commitee) dar nagra smasaker togs upp. Forst idag ar det dags for det stora evenemanget, dvs General Assembly dar bland annat ny vice-president skall valjas. For var del handlar det om att stotta och se till att Sveriges kandidat vinner detta. Vi tror pa honom som en bra liberal rost i varlden.

Det ar for ovrigt en mycket bra arena att knyta Internationella kontakter. Har finns folk fran precis alla horn i varlden. Det ar riktigt spannande.
I eftermiddag skall vi ocksa behandla resolutionerna so jag redan skrivit lite om. Hoppas pa att kunna beratta lite om dem imorgon

torsdag, december 14, 2006

Pa plats

Da var jag antligen pa plats i Andorra. Detta lilleputtland dar till synes ingen pratar engelska. Efter att ha stigit upp klockan 4 i morse for att ta Ryan Airs flyg klockan 7 fran skavsta flygplats kom jag till Barcelona 10.00 dar jag motte upp LUFs delegation. Som tur var fanns det spansksprakiga personer i denna delegation sa att det gick att kopa biljett till Andorra. Tre timmar och en kvart tar det med buss. En fantastisk fard genom pyreneerna som ar helt makalos. Kan garanteras. I Andorra pa hotellet har jag inkvarterats tillsammans med Hollands och Senegals delegation. Klockan halv atta ikvall ar det dags att dra igang med forhandlingarna. Det ska bli oerhort spannande. Om jag hade haft mojliget hade jag lagt ut bilderna jag tagit har.

Ha det bra

onsdag, december 13, 2006

They gave her an offer she can´t refuse

Det har sagts förut i den här debatten och tål att sägas igen. Fackföreningen HTF använder sig av maffiametoder med hot och lögner som vapen. Det är skrämmande att se hur de har jävlats med Sofia Appelgren som är ägare till Wild´n fresh. Varken hon eller hennes anställda vill ha kollektivavtal men hon har erbjudit sina anställd att hon ska skriva på kollektivavtalet men de har inte velat. Facket blev vansinniga och gav sig sjutton på att hon skall knäckas för detta. Man sätter sig inte upp emot facket i Sverige. Då går det så här, är den tydliga signalen från Hotell och Restaurangfacket. De har dessutom gjort klart att politiker inte får blanda sig i detta. Om inte fackföreningen kan känna sig trygga på att ingen ifrågasätter deras makt kan de inte stå för konsekvenserna i avtalsrörelsen. Helt otroligt. Nu häromdagen ljög facket om att hon inte hade något tillstånd från hälsoskyddskontoret att bedriva sin verksamhet, det var naturligtvis bara ljug.


På HRFs hemsida står att deras vision är ett samhälle där människorna går före systemen och inte tvärtom. Haha, dagens skämt

tisdag, december 12, 2006

Andorra

Om två dagar är jag i Andorra för att delta på IFLRYs (International federation of Liberal and Radical Youths) general assembly och executive committe. Det ska bli rejält spännande. Jag har aldrig varit på en "IFLRY-kongress" förut så det är med stor nyfikenhet jag ger mig ut på resan. Min förhoppning är att jag under resans gång ska kunna få tag i datorer för att kunna blogga om vad som händer och vilka beslut som tas och mina tankar över dessa.
Bland annat skall följande ämnen tas upp

  • Stöttande av demokratiseringsrörelsen på Kuba
  • Darfur
  • Mikrofinanser
  • Svensk vapenexport

Jag tror det kommer att bli väldigt spännande diskussioner kring dessa ämnen som ju är väldigt dagsaktuella.

fredag, december 08, 2006

Grisarna

Fackförbundet HRF beter sig som renodlade grisar. Det måste bli ett slut på det här förföljandet av människor som påmminer mig om metoderna som användes i bland annat DDR. Sofia Appelgren i Göteborg håller på att knäckas av fackföreningarnas maktfullkomlighet. De har oändliga resurser att sätta in mot enskilda människor. Frågan värt vem det blir nästa gång. Här får man skicka ett varningens ord till alla arbetsgivare. Om facket ogillar er kommer ni att drivas till vansinne med hjälp av hotbrev och annat otrevligt.

Grisar

Fackförbundet HRF beter sig som renodlade grisar. Det måste bli ett slut på det här förföljandet av människor som påmminer mig om metoderna som användes i bland annat DDR. Sofia Appelgren i Göteborg håller på att knäckas av fackföreningarnas maktfullkomlighet. De har oändliga resurser att sätta in mot enskilda människor. Frågan värt vem det blir nästa gång. Här får man skicka ett varningens ord till alla arbetsgivare. Om facket ogillar er kommer ni att drivas till vansinne med hjälp av hotbrev och annat otrevligt.

Läs mer om det hela här

torsdag, december 07, 2006

Fackföreningar dagens maffia

Hotell och Restaurangfacket har satt salladsbaren Wild n´Fresh i Göteborg i blockad sedan de vägrat skriva under kollektivavtal. Att de anställda och bar-ägaren inte vill ha kollektivavtal struntar de blankt i. De har gett sig fan på att jävlas så mycket det bara går med ägaren Sofia och psykiskt mobba henne. Facket passerar alla rimliga gränser och undergräver hela sitt förtroende. Ett tjugotal personer från maffia har ställt sig utanför restaurangen i orangea västar. Som grädde på moset tycker Hotell och Restaurangfacket att Fredrick Reinfeldt och Maud Olofsson skall ta avstånd från Fredrick Federley som gett Sofia sitt stöd. Helt otroligt.
I ett sådant här läge finns det bara två såker jag vill uppmana människor att göra

1. Stödät på Sofias Salladsbar i Göteborg. Adressen är Saluhallen Briggen Nordhemsgatan 28
2. Kontakta Hotell och Restaurangfacket och be om urträde

AI

Det har säkert inte undgått er att höra att arbetslivsinstitutet skall läggas ner efter detta året. Många har kritiserat regeringen för detta. Men bakom kritiken finns en oerhörd skepsis mot forskning och människan i sin helhet. Många befarar att forskningen på detta område inte kommer att bedrivas. Detta eftersom det inte längre sker i myndighetsform. Det är ett ganska spännande argument som insinuerar att det enda sättet att bedriva seriös forskning är genom myndigheter. Jag tror inte det är så. För mig är det självklart att forskning skall vara så fri det bara går. Poltiker skall inte berätta för forskarna vad som är viktigt och sedan låta dem forska om detta. Vi vet ju sedan tidigare att politiker som försöker peka ut framtidens bransh alltsom oftas totalt misslyckas, varför? Jo därför att framtidens bransh bestäms av vad människor efterfrågar och poltiker kan omöjligt veta vad människor i morgon kommer att vilja ha. Vilka politiker trodde 1960 att IT skulle vara så stort som det är idag.
Jag är övertygad om att den här forskningen kommer att bedrivas inom andra forum än myndigheter. Det är oerhört viktigt att noggrant kolla igenom alla myndigheters verksamhet för se hur dessa kan minimeras. AI är just en sådan myndighet som inte behövs

onsdag, december 06, 2006

SVT backar

Svt backar från sitt ställningstagande att sända Castro-hyllningen i lördags kväll. Men frågan är vad dettta hjälper när programmen redan är sända. Före lördagen var de inte riktigt lika inne på den linjen

tisdag, december 05, 2006

Kvinnligt företagande uppmuntras

Den borgerliga regeringen kommer med det ena glädebeskedet efter det andra. Jobbtillväxten nästa år kommer vara mycket starkt och det kommer vara exeptionellt lätt att hitta ett arbete enligt AMS. Regelbördan för Svenska företag ska minska med 25 %. Helt underbart. Nu meddelar Näringsminister Maud Olofsson att det skall satsas på kvinnligt företagande för att få upp andelen kvinnor som startar företag. Efter ett antal år av socialdemokratist styre är det ju si och så med kvinnligt företagande och Sverige ligger riktigt dåligt till på den fronten.
Maud säger också att hon vill sänka minsta kapitalinsats i Aktiebolag från 100 000 till 20 000. Det är jättebra

måndag, december 04, 2006

Skratta eller gråta?

Jag vet faktiskt inte riktigt vad man ska säga om det här svaret på min debattartikel om liberaliseringar och frihandel. Jag blir orolig när jag ser att det fortfarande finns människor som så totalt knäböjer inför mördare och diktatorer. Imorgon skall jag sätta mig ner och knåpa ihop ett svar till Åke Andersson.

Idag brann det gamla anrika Wienercafét i Ronneby ner till grunden. Oerhört ledsamt att en sådan kulturskatt från Brunnstiden går förlorad. Det är en stor förlust för Ronneby och kulturen.

Dags för marknadshyror

Riktigt så bra är det nog inte, men vi är definitivt på väg dit. Ratingföretaget Standard & Poor pekar på att den "svenska modellen" med allmännytan som sätter något slags hyrestak antagligen inte är tillåten inom EU. Det kan man förstå. EU-kommissionen kommer nu att titta på det hela och komma med ett utlåtande idag. Om vi har tur har vi snart marknadshyror i Sverige.

Läs mer här

lördag, december 02, 2006

Skrota Public Service

Att jag inte är någon större fantast av public service har antagligen kommit fram tidigare. Jag har inte hittils fått något argument serverat för mig som fått mig att omröva den ståndpunkten. Man skall ha mycket klart för sig att det är allt annat än politisk korrekt att vilja skrota public service eller över huvud taget rikta kritik mot SR eller SVT. Förståsigpåare och viktigpettrar försöker ständigt trycka ner oss i skorna och påtala för oss att vi inte ser helheten eller är direkt okunniga. Att tycka annorlunda går inte an i konungariket af Sverige.

I kväll ska SVT sända en helkväll i mördaren Fidel Castros tjänst. "Historien skall frikänna honom" och kära Fidel är titlarna på programmen som sänds ikväll. Inbjudna att diskutera det hela är diverse kommunister och vänsterpartister. Det är ren skandal att SVT sänder sådana här program och jag uppmanar alla att skicka mail till Eva Hamilton på SVT och tala om vad man anser om det hela.

Det är dags på allvar att våga föra på tal att sälja SVT och SR till den privata marknaden. Fri television innebär att man får välja vad man vill se och inte att staten väljer vad du skall se.

BTH

Styrelsen för Blekinge Tekniska Högskola tog igår beslutet att flytta all verksamhet från Ronneby till Karlskrona, verksamheten i Karlshamn kommer till viss del att bli kvar. Alltså är Ronneby den stora förloraren. Såvitt jag har hört har styrelsen agerat mycket arrogant i ärendet och inte tagit till sig synpunkterna från remissinstanserna, bland annat har man skippat att diarieföra vissa remissutlåtanden från fastighetsägare. Jag tycker beslutet som har tagits är mycket tragiskt.

Ronneby kommun har nu fått bödelyxan svingad mot halsen. Detta visar än en gång att statliga verk och styrelser lätt drar undan sina åttaganden och Ronneby bör snarast se till att all statlig verksamhet som är belägen i kommunen försvinner härifrån för att istället satsa på småskaligt småföretagande.